Förvandling!


Maskrosorna blommar för full och jag har idag förvandlat några av dem till marmelad.

Maskrosmarmelad!

4 dl vatten
5dl maskrosblomblad (de gula bladen)
5dl syltsocker
1 tsk rivet citronskal
Koka upp vattnet och häll det över de gula blombladen, låt dra i 20 minuter. Häll blomblad och vatten i en nätsil över en tjockbottnad kastrull och tryck ut så mycket vätska som möjligt ur blombladen med baksidan av en sked. Blanda vätskan med socker och koka upp, sjud i 2 minuter eller till sockret har smält. Ta kastrullen från värmen och rör ner citronskalet. Skumma. Häll upp på väl rengjorda och varma glasburkar. Förslut direkt och förvara svalt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0